Voices against Violence

lilleHvem er kurset for?

Voices against Violence er et tværkorpsligt kursus for ledere eller trænere fra alle korps, der ønsker at blive klogere på hvordan vi skaber tryghed blandt vores spejdere og i det samfund de er en del af; hvordan vi kan klæde os selv og dem på til at håndtere vold, overgreb, diskrimination og mobning – og ikke mindst til at forebygge det!

Hvorfor er det vigtigt?

Størstedelen af vores spejdere vil møde en form for vold i deres liv. Enten som vidner, som den der begås vold imod eller som den der udøver vold. Som ledere er vi ofte i tæt kontakt med børn og unge, og vi kan opleve situationer eller få viden, der normalt håndteres af professionelle. Ingen forventer at en frivillig leder optræder som ekspert i enhver situation, men alle ledere skal være parate til at reagere. Derudover har vi i spejderbevægelsen en helt unik rolle i forhold til at skabe en kultur, der forebygger vold i alle dens former.

På kurset får du viden om:

  • Hvad vold er og hvilke forståelser, der kan understøtte eller modvirke vold.
  • Hvordan du skal reagere, hvis du møder et barn eller en ung i en sårbar situation, både hvis det opstår i egen gruppe, eller du får viden om noget der foregår i skolen eller hjemmet.
  • Programmaterialet ”Voices against Violence”, som du kan bruge på spejdermøderne hjemme, tilpasset den enkelte aldersgruppe. Materialet er udviklet af WAGGGS og UN Women, så det kan bruges af spejdere – både piger og drenge – i hele verden.


Praktisk Information

Hvornår: d. 2.-4. september 2016
Hvor: Danhostel i Kerteminde
Tilmelding: Du tilmelder dig via dette link: Voices against Violence senest d. 15. august 2016
Deltagergebyr: 500 kr. + transport (opkræves efter tilmelding)
Spørgsmål: Vil du gerne vide mere eller har du spørgsmål, så kontakt projektgruppen:

  • Malene Brandt, malene.brandt@e-box.dk
  • Rie Eg Nissen, rienissen@hotmail.com
  • Line Eltved, eltved@yahoo.com
  • Nanna F. Kjølholt, nfk@pigespejder.dk

IMG_5225IMG_5249