Tværkorpsligt kursus om socialt iværksætteri

Projektet Iværksætteri Giver Værdi afholder et landsdækkende kursus for spejdere i alderen 15+ og ledere for aldersgruppen 12-18, der giver deltagerne redskaber til selv at kunne lave et socialt iværksætteri projekt, og du kan komme med!

Til lederne: Kunne du tænke dig at skabe gnisten i dine spejdere til at gøre en forskel i samfundet? Er du træt af at sætte dagsorden for spejdernes møder? Og kunne du godt tænke dig at give dine spejdere mere ansvar for fremtidige projekter? Så er kurset Social Iværksætteri lige noget for dig! Du bliver klædt på i en metode, hvor det er spejderne, som sætter dagsorden. De idégenererer, drømmer, tænker stort og udfører projektet gennem din støtte og vejledning.

Til de unge: Spejdere har ofte de bedste idéer, og det er jer, som kan tænke og drømme stort. Om det er et adventureløb i indkøbsvogn, kapsejlads eller rappelling ned fra den sorte diamant, det er lige meget. Det vigtigste er, at I får idéerne og gerne vil føre disse ud i livet. På vores kursus om Socialt Iværksætteri får du redskaber og metoder til at gøre alle jeres store, skøre og gode drømme og idéer til virkelighed.

Socialt iværksætteri arbejder med spejderprincippet: at tage ansvar over for den omverden, som vi er en del af. Gennem arbejdet med Socialt Iværksætteri udfordrer spejderne sig selv til at få nye idéer og iværksætte projekter. Du bliver klædt på til at kunne lede igennem idéudvikling, planlægning og realisering af et projekt.

Eksempler på sociale iværksætterprojekter kunne være: Adventureløb med en skoleklasse, spejderaktiviteter med flygtningebørn eller at hjælpe ældre med at bruge smartphone og computer.

På kurset får du:

 • Indsigt i Design for Change modellen fra idé til udførelse
 • Learning-by-doing med de fire faser i Design for Change modellen
 • Værktøjer til hvordan man kan arbejde med socialt iværksætteri i spejderarbejdet
 • Input til hvordan man bedst kommer gennem forløbets faser
 • Fif fra erfarne ledere og unge, der har arbejdet med socialt iværksætteri til spejder

Kurset er praktisk og refleksivt, da vi prøver metoden på egen krop og bliver klædt på til at formidle den til spejderne. Vi arbejder i patruljer, hvor vi aktivt vil bruge Design for Change modellen til at tilrettelægge et forløb. Efter kurset er du rustet til at arbejde med de fire faser fra modellen og derved gå i gang med et Socialt Iværksætteri projekt i din gruppe.

Vi holder kurset to steder i landet – deltag enten:

 • 23. april. kl. 09.30-16.00 på Spejderbakken Nedre, Skrædderbakken 12, 7100 Vejle eller
 • 29. april. kl. 09.30-16.00 på Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 København K

Vi har fået fondsmidler til at dække vores omkostninger i forbindelse med kurset, derfor kan I deltage gratis på kurset.

Tilmelding

Du tilmelder dig kurset, ved at sende en mail til Maria Jakobsen på mj@korpskontoret.dk med følgende oplysninger:

 • Navn og TLF-nummer
 • Alder
 • Spejderkorps og spejdergruppe/kreds
 • Funktion i spejdergruppen/kredsen
 • Hvilket sted du ønsker at deltage på kurset: Vejle eller København
 • Eventuelle allergier

Sidste tilmeldingsfrist er d. 27. marts 2017

NB! Max: 30 deltagere

 

Vil du vide mere om socialt iværksætteri? Så se her

Find den officielle invitation her

 

1 kommentar

Comments are closed.