Tak for en fantastisk Iværksætteri oplevelse på SL2017!

Efterhånden er vi alle blevet vasket rene efter Spejdernes Lejr 2017, derfor tænkte vi, at et lille tilbageblik på de to dage, hvor vi opdagede, drømte, skabte og delte fede ideer og muligheder for at gøre Spejdernes Lejr endnu bedre, var på sin plads.

Til jer, som besøgte vores aktivitet på Spejdernes Lejr, vil vi gerne sige mange tak for jeres deltagelse. Det var en stor fornøjelse at se, hvordan I gjorde SL2017 endnu bedre!

Iværksætteri giver værdi aktiviteten gik i alt sin enkelthed ud på at gøre en positiv forskel for andre på Spejdernes Lejr. Socialt iværksætteri handler nemlig om at skabe værdi for andre gennem gode ideer og de muligheder, som man får øje på, når man blot kigger efter.
Og det må vi i sandhed sige, at spejderne gjorde til fulde.

Spejderne skulle først og fremmest åbne op for kreativiteten via en lille leg, som vi kalder tingposelegen. Patruljevis trak spejderne to-tre genstande fra tingposen, og ud fra disse, lavede de en leg, som en af de andre patruljer efterfølgende legede. (Vi har flere ideer til lege og aktiviteter, dem kan du finde HER! )

Efterfølgende skulle spejderne igennem Design for Change modellens fire faser: Opdage, Drømme, Skabe og Dele. En stor tak til  Laser-tryk for at sponsorere postkort til os.
Disse postkort gjorde, at spejderne hele tiden kunne følge med i, hvor langt de var i de fire faser, og hvad det vigtigste i hver fase var.

I Opdagefasen blev spejderne sendt ud på lejren og tale med andre spejdere for at finde ud af, hvad de synes var det bedste ved lejren, og hvad de oplevede som udfordrende. Ikke overrasende kunne flere patruljer dele historier om køer til toiletter, det udfordrende i at finde vej på lejren, godt med mudder og et ønske om at lejren føles velkommende for alle deltagere – også de internationale deltagere.

Nu blev det spændende for ikke alene skulle spejderne drømme om løsninger, der kunne gøre Spejdernes Lejr endnu bedre, de skulle også skabe dem. Det resulterede i en masse fede projekter og ideer, som skabte værdi i mange forskellige afstøbninger.

Her ses skovaskeren af kegler og pensler, som skulle vaske de beskidte støvler, inden man gik ind på toilettet.

Drengene her havde skabt en skovl til at samle flis, så der kunne komme mere flis på de mest mudrede steder på lejren.


Der blev spredt godt humør i regnvejret med budskabet: “Keep calm and dance in the rain” på lejrens varetegn.


Der var også en masse skilte i forskellige afstøbninger, som skulle gøre det nemmere for alle at finde vej


Der blev lavede forskellige konstruktioner for at gøre det nemmere at bære rafter. Her ses en raftevogn, derudover var der også nogle, som lavede en smart “skulderpude” til at have raften på.


Mudder var et større problem på lejren, og spejderne fandt på mange gode løsninger. Her er en af dem 🙂


Der var også mange, som ville hjælpe de internationale spejdere med at få oversat forskellige ting til engelsk. Der blev lavet en række forskellige skilte, så de internationale spejdere kunne komme i kontakt med en tolk.


Spejderne forsøgte også at ændre på vejret, så vi kunne få noget sol og sommer i stedet for regn og mudder. Blandt andet opfandt de denne vejr-knaps-maskine. (Den må vi hellere huske til næste lejr) 😀

… og mange flere gode ideer blev der skabt, som alle gjorde, at Spejdernes Lejr blev endnu bedre! 🙂

Efter projekterne blev realiseret. Delte spejderne også deres projekter med stor succes. Der blev lavet Facebook-opslag og taget billeder til Instagram. Nogle ville fortælle deres spejdervenner om projektet, mens andre ville prøve at gå op til Spejderradioen.

Derved kom alle spejderne igennem de fire faser, men Iværksætteri giver værdi behøver bestemt ikke at slutte på lejren. 🙂

Iværksætteri giver værdi er nemlig ikke noget, man kun kan gøre på en aktivitet eller et kursus. Faktisk er det muligt at lave projekter selv hjemme i grupperne – og der er oveni købet et mærke til uniformen, når man har udført et iværksætteri-forløb (Mærket kan købes her )
Det vigtigste er, at patruljen kommer igennem de fire faser og får udført et socialt projekt, som skaber værdi for nogen i deres lokalområde.

Vi har lavet et Aktivitetshæfte med en masse ideer til, hvordan man kommer igennem de fire faser. Derudover har vi også lavet nogle færdige patruljeforløb, hvor I selv kan beslutte, hvor langtid jeres forløb skal strække sig over. Jo kortere tid jo mindre projekt – og husk at selv de mindste projekter kan skabe en stor værdi for andre.

Vi glæder os til at se endnu flere af jeres gode projekter i fremtiden, og mange tak for en faktisk iværksætteri giver værdi oplevelse på Spejdernes Lejr.

Teamet bag iværksætteri giver værdi