European Jamboree 2020

European Jamboree 2020

I sommeren 2020 stævner spejdere fra hele Europa sammen i Polen, hvor der for tredje gang afholdes European Jamboree. EuroJam er et samarbejde mellem World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) og World Organization of the Scout Movement (WOSM).

I slutningen af juli 2020 drager det danske kontingent til Polen, hvor der først vil være en uges rundrejse i Polen. Herefter åbner lejren i Gdansk, hvor temaet ACT vil danne baggrund for de oplevelser og aktiviteter, der tilbydes.

Amalie, Emma og Signe har alle oplevet Roverway, som er et andet internationalt lejrtilbud fra WAGGGS og WOSM.

Signe fortæller, at “det danske kontingent rejste sammen til Paris for at opleve Frankrigs hovedstad før Roverways begyndelse. I mindre grupper fik vi frihed til at gå rundt selv og tage stilling til hvilke seværdigheder vi ville se. Mange af os tog turen forbi Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame, Triumfbuen og Latinerkvarteret”.

    

European Jamboree har ACT som tema. Lejrledelsen bestræber sig på, at alle deltagere skal opleve at udvikle sine kompetencer og anvende disse til at rykke samfundet i en bred retning. Lejren lader dig møde spejdere fra mange forskellige kulturer og miljøer, og sammen vil I opleve den fantastiske stemning og sjove aktiviteter, som EuroJam vil give.

Emma oplevede på Roverway 2016, at lejren bød på inspirerende moduler og aktiviteter, som behandlede flere samfundsaktuelle emner. Aftenen bød på sceneshows, sang og dans.

Amalie skriver, at Roverway var en megafed lejr, og hun anbefaler andre spejdere at deltage på en international spejderlejr.

Du kan blive en del af det danske kontingent på European Jamboree 2020 på flere forskellige måder. Er du mellem 14 og 18 år, kan du bliver deltager på lejren. Er du 18+ har du to muligheder; du kan blive leder for en gruppe af deltagere eller tilmelde dig som IST (International Service Team) Læs mere om mulighederne på http://ej2020.dk og https://ej2020.org.

Comments are closed.