Voxpop #1 om Team Yellow

Margrethe Grønvold Friis, der er medlem af Det Danske Spejderkorps, har de seneste år medvirket til udviklingen af Europe Region WAGGGS. Vi har stillet hende en række spørgsmål om det frivillige arbejde i regionen. Hør, hvad hun har at fortælle nedenfor.

PFD: Hvilket udvalg har du været medlem af, og hvilke arbejdsopgaver løser udvalget?

Margrethe: Udvalget, som jeg var en del af, gennemgik lidt af en forandring i løbet af perioden. Det blev døbt Tailored Support Team, og arbejdsopgaverne bestod af støtte til nye medlemslande og International Commissioners samt medlemsudvikling.
En af de største opgaver, som jeg var med til, var planlægningen og udførelsen af Growth Gathering event. Eventet var til for de frivillige i Europa, som gerne ville arbejde med at skabe udvikling og medlemsvækst i deres egne organisationer.

Margrethe fortæller, at det var en stor oplevelse at afholde Growth Gathering Event, fordi hun oplevede engagerede frivillige udveksle idéer og inspiration med hinanden. Det var samtidig muligt at følge med i udviklingen af WAGGGS’ nye medlemslande.

PFD: Hvor meget tid kræver det at blive frivillig?

Margrethe: Det er svært at putte et specifikt timetal på, da det i høj grad afhænger af, hvor mange projekter man vælger at påtage sig. Man skal ikke gøre det op i tid, men snarere den energi og entusiasme, som man ønsker at ligge i det europæiske spejderarbejde.

PFD: Hvad har du fået ud af at være frivillig i Europe Region WAGGGS?

Margrethe: Som med så mange andre internationale projekter, har jeg helt sikkert fået udvidet mit netværk til spejdere fra hele Europa. Det er tydeligt at se, at vi deler en passion for at få spejderarbejdet ud til flere børn og unge. Jeg har samtidig fået en langt større indsigt i, hvordan WAGGGS bliver ledet og hvordan frivillige kan arbejde sammen på tværs af nationaliteter.

Vi håber, at dette indlæg kan være en hjælp til dig, der overvejer at blive frivillig i Europe Region WAGGGS. Du kan læse mere om muligheden for at blive en del af #TeamYellow på http://pigespejdernesfællesråd.dk/2019/10/28/regional-volunteers-2020-2022/?fbclid=IwAR1qnwt0VcnzYkFIYquBRXHmycu5l_ljdubGs5FJWbHbUhKGuLihIBpaim4.