AP Pensions pengegave til fordel for piger og unge kvinder i verden

AP Pensions pengegave til fordel for piger og unge kvinder i verden

I anledning af sit 100 års jubilæum i september inviterede det kundeejede pensionsselskab AP Pension sine samarbejdspartnere og kunder til at give en donation til Pigespejdernes Fællesråd Danmark (PFD) i stedet for at komme med gaver. Dermed støtter AP Pension det værdifulde arbejde for pigespejdere og den internationale pigespejderbevægelse (WAGGGS). 

Adm. Direktør Bo Normann Rasmussen forklarer, at beslutningen var et naturligt valg for AP Pension, som har rod i andelsbevægelsen og de sidste 1oo år har taget aktivt del i samfundsudviklingen i Danmark. AP Pension ønsker med sin donation at skabe aktiviteter og udviklingsmuligheder for piger og unge kvinder rundt om i verden i forhold til demokrati og kvinders muligheder og rettigheder. De piger, der deltager i projektet, vil samtidig kunne fungere som ’rollemodeller” for andre. 

Med pengegaven på DKK 150.000 vil PFD således støtte, at flere danske pigespejderledere, gennem programmet Social Innovation – Iværksætteri giver værdi*, bidrager til at fremme kapacitetsopbygning af pigespejderorganisationer udenfor Denmark. 

De aktuelle lande, hvor kapacitetsopbygnings-indsatsen bliver fokuseret bliver identificeret i samarbejde med WAGGGS global Rapid Response Team. Landene bliver udvalgt efter hvor der er størst behov for program og lederudvikling. Fokus er at mobilisere og styrke unge kvinders selv-organisering samt hvor der er størst mulighed for at programmet skaleres videre og kan styrke flere unge kvinder. Mulige fokuslande vil f.eks. være Afghanistan og Algeriet.  

“Social Innovation – Iværksætteri Giver Værdi” er et aktivitetsforløb med fokus på at give den enkelte pige og kvinde evnen at tage ansvar for egen udvikling ved at handle på egne idéer. Socialt Innovation lægger sig op af spejderprincippet om at tage ansvar over for den omverden, vi er en del af. Gennem forløbet arbejder deltagerne med spejdermetoden, og der vil være særligt fokus på learning by doing, samfundsliv samt medbestemmelse og ansvarlighed. Vi er taknemmelige for, at dansk pigespejderarbejde får mulighed for at styrke sin værdifulde indsats med Socialt Innovation, siger Ida Krogh Sjöholm, formand Social Innovation, Danmark.

Comments are closed.