Aktivitetsmateriale

Aktivitetsmateriale

Ved I, hvad jeres næste aktivitet skal være? Ellers kan I finde inspiration i aktivitetshæftet med et færdigpakket forløb om socialt iværksætteri for 10-23 årige spejdere.
I aktivitetshæftet finder I konkrete aktiviteter om Social Innovation.

Download aktivitetshæftet.

Download ekstramaterialet:
Bilag 1 – Pære, tørklade og ord
Bilag 2 – Klods Hans historie
Bilag 3 – Design for Change model
Bilag 4 – Brikker med skrald
Bilag 5 – DDS Spejderloven
Bilag 6 – KFUM Spejderloven
Bilag 7 – DGP Spejderloven
Bilag 8 – Baptist Spejderloven
Bilag 9 – Invitation

“Social Innovation – Iværksætteri giver værdi”-mærke

Når I har gennemgået et “Social Innovation – Iværksætteri giver værdi” aktivitetsforløb kan I købe jeres mærke hos Spejder Sport
Køb “Social Innovation – Iværksætteri giver værdi”-mærket.

Hvorfor arbejde med Social Innovation med de 10-16 årige?

Når I arbejder med Social Innovation, er det spejderne, der bestemmer. Det er spejderne, der idé-genererer, drømmer og tænker stort, men det er også dem, der fører projektet ud i livet. I vælger selv, hvilket socialt projekt, I vil iværksætte!

Hvad får de 16-23 årige spejdere ud af at arbejde med Social Innovation?

Unge har ofte de mest crazy idéer, som adventureløb i indkøbsvogne, sejlads i papkasser eller at tage en hel skoleklasse på en rejse til Narnia. Lav sjove aktiviteter, der fører din afdeling gennem faserne i et socialt iværksætteriprojekt, så jeres drømme bliver til virkelighed.

Hvad er Social Innovation?

Social Innovation er at handle på sine idéer og gøre dem til virkelighed i samarbejde med andre. Social Innovation lægger sig op af spejderprincippet om at tage ansvar over for den omverden, som vi er en del af. Gennem arbejdet med Social Innovation udfordrer I jer selv på at få nye ideer og iværksætte projekter.
Eksempler på Social Innovation-projekter er fx adventureløb med en skoleklasse, spejderaktiviteter med flygtningebørn eller at hjælpe ældre med at bruge smartphone og computer. Når I har realiseret jeres projekt, har I gjort jer fortjent til ”Social Innovation – Iværksætteri Giver Værdi”-mærket, der kan købes i spejdersport.

Vil du høre mere?

Vil du høre mere, have tilsendt et trykt aktivitetshæfte eller have støtte til at komme i gang med et projekt, så send en mail til kontaktIGV@gmail.com


FÅ HJÆLP AF TEMAET