Aktivitetsmateriale

Ved I, hvad jeres næste aktivitet skal være?
Ellers kan I finde inspiration i aktivitetshæftet med et færdigpakket forløb om socialt iværksætteri for 10-23 årige spejdere.
I aktivitetshæftet finder I konkrete aktiviteter om Social Innovation.

I maj 2021 har vi lanceret en ny udgave af vores aktivitetshæfte med en faciliterings guide. Pt. findes den kun på engelsk, men den er på ved på dansk. Indtil da, kan I downloade det nye aktivitetsmateriale herunder.

Download ny udgave af aktivitetshæftet (på dansk).

Downloade ny udgave af aktivitetshæftet (på engelsk).

“Social Innovation – Iværksætteri giver værdi”-mærke

Når I har gennemgået et “Social Innovation – Iværksætteri giver værdi” aktivitetsforløb kan I købe jeres mærke hos Spejder Sport
Køb “Social Innovation – Iværksætteri giver værdi”-mærket.

Hvorfor arbejde med Social Innovation med de 10-16 årige?

Når I arbejder med Social Innovation, er det spejderne, der bestemmer. Det er spejderne, der idé-genererer, drømmer og tænker stort, men det er også dem, der fører projektet ud i livet. I vælger selv, hvilket socialt projekt, I vil iværksætte!

Hvad får de 16-23 årige spejdere ud af at arbejde med Social Innovation?

Unge har ofte de mest crazy idéer, som adventureløb i indkøbsvogne, sejlads i papkasser eller at tage en hel skoleklasse på en rejse til Narnia. Lav sjove aktiviteter, der fører din afdeling gennem faserne i et socialt iværksætteriprojekt, så jeres drømme bliver til virkelighed.

Hvad er Social Innovation?

Social Innovation er at handle på sine idéer og gøre dem til virkelighed i samarbejde med andre. Social Innovation lægger sig op af spejderprincippet om at tage ansvar over for den omverden, som vi er en del af. Gennem arbejdet med Social Innovation udfordrer I jer selv på at få nye ideer og iværksætte projekter.
Eksempler på Social Innovation-projekter er fx adventureløb med en skoleklasse, spejderaktiviteter med flygtningebørn eller at hjælpe ældre med at bruge smartphone og computer. Når I har realiseret jeres projekt, har I gjort jer fortjent til ”Social Innovation – Iværksætteri Giver Værdi”-mærket, der kan købes i spejdersport.

Vil du høre mere?

Vil du høre mere, have tilsendt et trykt aktivitetshæfte eller have støtte til at komme i gang med et projekt, så send en mail til kontaktIGV@gmail.com


FÅ HJÆLP AF TEMAET