Surf Smart

Surf Smart er et aktivitetsmateriale udarbejdet af WAGGGS, World Association of Girl Guides and Girls Scouts. Aktiviteterne drejer sig om internetsikkerhed, internettets sociale aspekter samt de rettigheder og personligt omdømme, der følger med. I takt med at teknologien udvikler sig, må vi støtte piger og kvinder i at opbygge deres viden og forståelse for dette.

“Vi håber, at udbredelsen af Surf Smart kan medvirke til at medlemmerne af Pigespejdernes Fællesråd Danmark bliver mere bevidste om deres aktivitet på internettet samt de sociale medier. På den måde er vi med til at sikre, at Danmarks ungdom kan færdes sikker på nettet og ved hvordan, man skal håndtere problemstillinger og farer”. Emma Elgaard Larsen, medlem af arbejdsgruppen WAGGGS-initiativer i Danmark.

Surf Smart er udkommet i to forskellige versioner, som vi kalder henholdsvis 1.0 og 2.0. Versionen på dansk, som du finder her på siden, er 1.0. Ønsker du at arbejde med version 2.0, kan den fås på engelsk på https://www.wagggs.org/en/resources/surf-smart-20/.

Aktiviteterne i materialet fungerer bedste som led i et længere forløb, men det er også muligt at tage aktiviteterne ud af kontekst og benytte dem som afbræk eller energizers.
Mærket består af 36 aktiviteter, hvoraf man som minimum skal gennemføre seks for at erhverve sig mærket. Afslutningsvis består materialet af en refleksion, hvor spejderne skal lave løfter til sig selv om deres fremtidige brug af internettet.

Hent din printvenlige version af Surf Smart her.

Hent din skærmvenlige version af Surf Smart her

Køb mærket hos 55Nord.