Tænkedag ?>

Tænkedag

Den 22. februar hvert år fejres Tænkedag, World Thinking Day, af spejdere over hele jorden. Tænkedag er den dag, hvor Robert og Olave Baden Powell begge havde fødselsdag. Robert Baden Powell startede spejderbevægelsen i 1907, og senere overtog hans kone, Olave, pigespejderbevægelsen.

Historien fortæller, at de begge modtog en masse fødselsdagsgaver- og kort hvert år, og de opfordrede derfor alle verdens spejdere at donere de penge, som de ville bruge på gaver til dem, til et vigtigere formål. Den internationale tænkedagsfond donerer den dag i dag pengene til lande, hvor man er ved at starte nye spejderenheder- og organisationer op, således at endnu flere børn og unge kan blive spejdere.

Hvert år til Tænkedag udkommer der et aktivitetsmateriale, som din gruppe med fordel kan beskæftige sig med. WAGGGS udfordrer hvert år et nyt emne relevant for det globale spejderfællesskab.

Nedenfor kan du downloade dette års aktivitetsmateriale, og desuden kan du finde tidligere års programmer. Køb mærkerne her.

Tænkedag 2019

Tænkedag 2018

Tænkedag 2017

Tænkedag 2016