Oplevelseskursus på Ungdomsøen

Vi i teamet kan slet ikke få hænderne ned efter sådan en weekend med seje kursister på Ungdomsøen!
I får et lille tilbageblik på, hvad spejderne oplevede på kurset, og vi har også taget et par billeder med 🙂

Fredag aften blev spejderne sejlet til Ungdomsøen i Ribbåde, og det skal lige siges, at det gik rimelig stærkt! Efter de ankom til øen blev de inddelt i patruljer, og vi gik i gang med en masse patruljelirsaktiviteter. (Der skulle laves fane, råb, navn og indslag til lejrbålet lørdag aften.)

Udsigten fra lejren var bestemt ikke til at klage over, I kan jo se for jer selv her:

Lørdag var der et hav af forskellige aktiviteter, spejderne skulle nemlig lære om Design-For-Change modellen og bruge de fire faser, så de i patruljerne til sidst fik skabt deres eget sociale iværksætter projekt.

Christian “Melle” Melchiorsen og Karoline Kvist underholdte spejderne med spændende oplæg om, hvad det egentlig vil sige at være Iværksætter, og hvordan man kommer godt i gang med at skabe et socialt projekt, som skaber værdi.

Senere på dagen skulle spejderne på Opdageløb med udgangspunkt i FN’s verdensmål. Der blev blandt andet lavet snobrød med larver, mad på trangia, kreative produkter og løst koder. Spejderne var super gode, og de fik alle løst mange af løbet udfordringer.
Efter opdageløbet blev det tid til, at spejderne skulle begynde at drømme om, hvordan de kunne gøre deres lokalsamfund bedre. Alle patruljer fandt på et godt første udkast til, hvordan de kunne gøre samfundet bedre. Blandt andet ville nogen lave runde paraplyer ved busstoppestederne og nogle ville lave en aktivitetsdag/marked… (Hvad projekterne endte ud i vil vi ikke afsløre her – så følg med på anden weekend d. 6-8 oktober)

Om aftenen kom to piger, som tilfældigvis var strandet på øen og lavede “det store GAMESHOW” for spejderne ved Lejrbålet. Det resulterede i en masse fjollede udfordringer.

Søndag var dagen, hvor projekterne skulle skabes, så de kan blive realiseret på anden weekend. Spejderne brugte tid på at finpudse deres drømme, og få lavet en plan for, hvordan deres projekt skulle blive en succes. OG vi i teamet er mega spændte på at se de færdige projekter!
 Vi i teamet vil gerne sige tak for en mega god weekend til de seje deltagere, og vi glæder os til at følge med i jeres projekter på anden weekend. (Vil du gerne følge med – så tjek vores FB side på: HER

Vi ses snart igen!

Hilsen teamet bag Oplevelseskurset

#IGV #Oplevelseskursus “Iværksætterigiverværdi