Roverway 2016 – Rejseblog del 1

Emma og Signe har med støtte fra Dronning Ingrids Rejsefond været på Roverway i Frankrig. Her kan du læse første del af deres rejseblog.

Kære læsere,

Vi har denne sommerferie hevet to uger ud af vores kalendere, for at finde plads til en international spejderoplevelse, Roverway.

Roverway er et event, der fremhæver engagement og EU-borgerskab og er samtidig en god mulighed for at udvide sit netværk i Danmark og resten af Europa.

Som The Danish Contingent rejste vi sammen til Paris, for at opleve Frankrigs hovedstad inden Roverway startede. I mindre grupper fik vi frihed til at gå rundt selv, og selv tage stilling til hvilke seværdigheder vi ville se.

Mange af os tog turen forbi Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame, Triumfbuen og Latinerkvarteret.copy-of-signe-eiffelta%cc%8arnet-roverwayEfter dagene i Paris splittedes de tre danske patruljer, da vi skulle videre på de såkaldte Routes, som er første etape af Roverway. Her kan I hører mere om Signes Route:

Jeg tog med min patrulje til byen Amiens, nord for Paris, for at opleve åningscermonien, der var et startskud til hele vores route. Vi ankom på st. hvor vi allerede mødte andre spejdere, som var fra Irland a.k.a dem med de flotte tørklæder. Herefter tog vi fra st. til en gammel cirkusbygning, hvor vi blev tjekket ind, og derefter skulle opleve showet, der bød på musik, taler, konkurrencer og selvfølgelig lejrsangen, der selvfølgelig havde en tilhørende High-School-Musical-inspireret-dans. Efter showet blev alle deltagere fordelt i busser efter deres route. Min patruljes route havde temaet kultur, hvor vi skulle opleve og lære af hinandens kulturer gennem en fælles film, alle patruljerne lavede i fællesskab. Allerede i busturen på vej til Lille, hvor vi skulle bo,  lærte vi, at Portugal stadig er helt op og køre over, at de vandt EM. Det gav os den mulighed at lære samtlige fodboldsange til at dele al den begejstring med franskmændene.  Udover Portugal havde vi to patruljer fra Cypern med, en patrulje fra Frankrig og en patrulje fra Slovenien på vores route.

Da vi ankom blev teltpladserne fordelt, og vi endte med at sove ved siden af Slovenien, som vi fandt ud af, at det var et land, der egentlig mindede utrolig meget om Danmark! For at komme bedre ind på hinanden legede vi lege og hyggede os rundt om bålet.

Dagen derpå gik vi i gang med at lave manuskriptet til vores film, der skulle være en mockumentary, som gjorde grin med stereotyper og klichér fra hvert land. Det var hårdt arbejde bare at få det hele med i manuscriptet, men vi er sikre på, at det var det hele værd, da vi endnu ikke har set filmen endnu… Vores routeleder, Charles, havde sørget for et samarbejde med AXIO, der er et filmselskab, der kom med alt udstyret til filmen. Det var spændende og en sjov måde at lære de andre kultures klichér og stereotyper (og få dem lidt bekræftet). En kliché om Cypern var for eksempel, at dem fra Cypern altid sidder og slapper af og drikker en frappé, hvilket var en meget passende beskrivelse.

copy-of-signe-optagelser-af-filmHvert land havde en maddag og en dag hvor man planlagde et lejrbål om aftenen. Vi valgte at lave den danske version af kylling i karry suppleret med lidt æbler. Det blev godt modtaget, selvom folk var lidt skeptiske overfor de der æbler. Da det var portugisernes tur, havde de bildt alle ind, at vi skulle have den traditionelle ret med tyrenosser. Man kunne se skrækken i alles øjne, men da dagen skred frem, var det ligesom om, at vi nu alle havde mentalt forberedt os på den her ret, og vi var alle lidt spændte på, det vi nu skulle smage. Men men men, selvfølgelig havde portugiserne lavet sjov med alle, og vi skulle egentlig bare have en harmløs ret med tun. Lidt skuffende må jeg sige, men på franskmændenes maddag fik vi dog smagt frølår :D.
Routen var en fantastisk oplevelse, og den gjorde det endnu nemmere for os alle at komme bedre ind på hinandens kulturer og lære hinanden at kende inden, vi skulle bo sammen på lejren, og hvis man spørger mig, var det den bedste del af hele turen!

Spejderhilsner,

Signe Sørensen, Det Danske Baptist Spejderkorps

copy-of-afslutningsceremonie