Social Entrepreneuship bidrager til spejderopstart i Albanien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

34 nye spejderledere mellem 18 og 30 år fra det amerikanske Peace Corps deltog i september på en træning om opstart af spejderarbejde i Albanien. Da der ikke allerede er spejderarbejde i Albanien, startede vi helt fra bunden, med emner som patruljearbejde og hvad søren en patrulje er for noget, om man skulle kalde sig scouts eller guides, hvordan man afholder et tropmøde og introduktion til aktivitetsmateriale om Social Entrepreneurship.

Sidst nævnte punkt, var der hvor jeg kom ind i billedet, da jeg er en del af teamet under Pigespejdernes Fællesråd, der arbejder med projektet Iværksætteri Giver Værdi (Social Entrepreneurship), hvor spejdere udvikler og gennemfører sociale iværksætteri-projekter. Det bærende programstof for de første seks måneders spejderarbejde i Albanien bliver Social Entrepreneurship aktivitetsmaterialet. Deltagerne var enormt engagerede i arbejdet med at få materialet ind under huden gennem de fire faser – Imagine – Dream – Do – Share. Det var spændende at opleve begejstringen sprede sig i løbet af træningen og fedt at mærke at projektet har relevans ud over Danmarks grænser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De nye ledere har allerede afholdt deres første tropmøder og næste skridt bliver at udstede en konkurrence troppene imellem om at designe den kommende organisations tørklæder.

Det hele startede da vi blev kontaktet af WAGGGS og nogle ildsjæle fra Albanien, som gerne ville starte spejderarbejde op i landet og gerne ville bruge Social Entrepreneurship aktivitetsmaterialet, som de havde fået en smagsprøve på i en session på Europakonferencen.

Træningen blev til som et samarbejde mellem WAGGGS og det amerikanske Peace Corps. Derfor var der både albanske frivillige og amerikanske Peace Corps volunteers, som skal støtte de lokale ildsjæle i processen med at etablere spejderarbejdet. På træningen fik vi også klemt en smule udendørs tid ind, så de nye ledere kunne prøve kræfter med at lave bål og riste skumfiduser. Det var en stor succes.

Jeg glæder mig til at se spejderarbejdet blomstre i Albanien og se hvilke sociale iværksætteriprojekter, spejderne udvikler på deres tropsmøder.

Susanne Kolle, Team Iværksætteri Giver Værdi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_20160831_151904