Roverway 2016 – Rejseblog del 2

copy-of-lejrbillede

Emma og Signe har med støtte fra Dronning Ingrids Rejsefond været på Roverway i Frankrig.

I anden del af Emma og Signes rejseblog kan du læse om Emmas Route og den fælles del af Roverway i Jambville.

Emmas Route:

Min patrulje bestående af Anne, Anna, Thorvald, Anne og jeg selv fandt selv vej til Lyon, hvor vores åbningsceremoni skulle finde sted. Ved ceremonien blev vi tjekket ind, og ventede i bagende sol – spændte – på hvad der skulle ske. Efter underholdning, dans og aktiviteter på scenen blev vi fordelt i busser, der skulle til hver deres sted i Frankrig.

På vores Route var vi sammen med én patrulje fra hvert land fra henholdsvis Italien, Frankrig, UK, Norge og Portugal.

I begyndelsen var det rigtig svært med kommunikationen, da mange havde svært ved engelsk. Efter introducerende lege og snak på tværs gik det lettere, og vi blev ligeledes delt ind i serviceteam. Et serviceteam bestod af mindst én fra hvert land, så alle nationaliteter var repræsenteret i et team. Hvert team havde en opgave om dagen, som de skulle løse. Det var samtidig en mulighed for at komme tættere ind på enkeltpersoner fra de andre lande, og det var lettere at snakke om eksempelvis kulturer når man stod for madlavningen sammen.

copy-of-emma2De første par dage gik med at sætte telte op, bygge spisebord, toiletter og bade. Det var en noget mere primitiv lejr end de fleste er vant til i Danmark, men vi fik det bedste ud af det i patruljen. Den primitive lejrstil er hvad franskmændene bruger hver gang, så det var samtidig spændende at lære mere om det.

Programmet på vores Route var fokuseret meget på det kulturelle. Hver dag lavede et nyt land på Routen aftensmad – gerne en traditionel ret fra eget land. Vi fik smagt mange spændende ting. Ligeledes skulle hvert land komme op med halvanden times aktivitet som afspejlede deres spejderaktiviteter derhjemme.

Vi fik både spillet boldspil, været på natløb, prøvet noget mere spirituelt materiale af med mere. Det var rigtig spændende og inspirerende at prøve det hele selv, og det gav gode idéer til egne spejdermøder herhjemme.

På Routen havde vi et samarbejde med lokale bønder, som skulle have hjælp til deres kartoffelmarker. Vi fjernede vandsystemerne, pillede ukrudt op og fjernede sten for dem, så de nemt kunne vende jorden med maskinerne. Det var en sjov og anderledes aktivitet for os, men også et indblik i den franske kultur.

Vi fik også set flere franske landsbyer. Et meget hyggeligt miljø for os at færdes i, og det blev til nogle rigtig flotte udsigter på vores hejk.

På sidstedagen hjalp vi alle med at få slået teltene ned, pakket sammen og båret alt op til bussen, som skulle køre os til Jambville, som var den storslåede anden del af Roverway!

Da vi ankommer til Jambville, ser vi et flot, gammelt slot lige i indgangen og det ligner ved første øjekast ikke et område for en spejderlejr. Omgivelserne var anderledes end normalt, men det ændrede ikke på den fede oplevelse.

I Jambville boede vi fortsat i de samme internationale lejre fra vores Route, og det var derfor i meget begrænsede mængder at vi færdes med danskerne.

De første to dage bød på inspirerende moduler om fire større emner i samfundet: ”broadening your horizons”, “Be your own superhero”, “Making Choices” og “A better world”. Flere af modulerne bød op til diskussion om verdensproblemer, og på mange aktiviteter fandt vi desuden løsninger på problemerne. Det var øjenåbnere, men på en sjov måde.

copy-of-emma-workshop-lejrOm aftenen foregik der oftest shows på scenen. Her var der rig mulighed for sang og dans til ”I Am A Rover” som var årets lejrsang, men også nymoderne popnumre blev leveret af det internationale roverband på scenen. Kanon!

Efter showsne var der mulighed for at finde sig til rette hos én af lejren caféer eller man kunne slå sig løs i Silent Disco.
På den sidste aften og morgenen på afrejsedagen var stemningen lidt trykket. De venskaber vi havde stiftet de seneste to uger, skulle vi tage afsked med og det var ikke lige nemt for alle. Vi skulle med én af de første busser, så vi løb af sted straks efter afslutningsceremonien var slut. Vi siger tak for denne gang, og ser frem til vores næste store internationale spejderoplevelse.

Spejderhilsner,

Emma Elgaard Larsen, De grønne pigespejdere