Oplevelser fra Helen Storrow Seminaret 2017

Her kan du læse om Johannes oplevelser og refleksioner fra Helen Storrow Seminaret 2017:

Da jeg ankom til Our Chalet i Adelboden, blev jeg mødt af en grøn dal omringet af høje bjerge med sne på toppene. Det var overvældende smukt og man kan ikke lade være med at føle sig ydmyg over for jorden og dens ressourcer. Den stemning fulgte mig igennem hele Helen Storrow Seminaret, hvor verden, time for time, åbnede sig op for mig. Igennem ugen har vi på tværs af deltagere, planlægningsteam og centerteam delt oplevelser om alt fra klima, natur, kultur og rettighedssyn til spejdertraditioner og livretter.

Det viser sig at vi ikke er så forskellige. Mange af mine nye venner fandt ud af at det ikke kun er deres land, der har problemer med affald. Og jeg fandt ud af, at vi mange steder i Danmark er ret gode til at sortere affald, i forhold til resten af verden. Men, vi køber samtidig meget nyt, som skaber mere affald. Vi er heldige at vi har et samfund, der prioritere miljøet og affaldshåndtering. Jeg har snakket meget med Eshi fra Tanzania om hvordan affaldshåndtering er svært at arbejde med, når politikkerne ikke opstiller de nødvendige rammer for at man kan håndtere sit affald bæredygtigt. Fernanda fra Paraguay kunne fortælle, hvordan deres affaldssortering foregik ved at dumpe det hele på en losseplads i vandkanten af en af deres store floder. Det var bare et af de emner der dukker op igen og igen. Problemerne er de samme, men vi har vidt forskellige løsninger på det.


Vi, 24 kursister, har brugt ugen på at dele erfaringer, udfordre hinanden og støtte hinanden til at nå længere end vi troede vi kunne. Vi havde mange på seminaret, der aldrig havde set sne før. Det var fantastisk at se deres øjne, udtryk og begejstring, da det begyndte at sne en dag. Vi havde deres første sneboldkamp, lavede sneengle og lærte dem at gå i sneen på vej til Adventure Parken. I Adventure Parken derimod måtte Eshi fra Tanzania, Iiris Fra Finland og Karen fra Australien hjælpe mig med at udfordre mig selv i højderne.

Jeg er dybt taknemmelig for de nye perspektiver og boblende håb alle disse fantastiske kvinder har givet mig på Helen Storrow Seminaret. I løbet af denne uge har jeg fået håb. Håb om at hvis vi står sammen, deler viden og motiverer hinanden kan vi rykke verden stykke for stykke. Vores nye fællesskab vil i hvert fald gøre sit til at det sker.

Spejderhilsner,

Johanne Hardervig, Det Danske Spejderkorps