Iværksætteri giver værdi på Verdenskonferencen

Det er ikke længe siden, at Jeannie fra teamet Iværksætteri giver værdi er hjemvendt fra Verdenskonferencen i Indien. Og nu har vi endelig fået en masse at vide om, hvordan det var at holde en session om Iværksætteri giver værdi for en række af verdenslande.

Jeannie fortæller: “Vi gjorde det en smule anderledes, end vi egentlig plejer, da de bedste muligheder for at vise vores materialer var via en power point. Normalt vis bruger vi en masse plakater til at forklare vores workshops med, men Power Pointen fungerede rigtigt godt i denne kontekst.

Den kørte med forklaringer på konceptet og aktiviteterne i forhold til de fire faser, imens jeg og mine medhjælpere fra PFD forklarede og fortalte om iværksætteri.

Først og fremmest præsenterede jeg Iværksætteri-konceptet, samt det videre program for den session, de nu skulle til at igennem. Tenna præsenterede de to første faser: Feel/opdage og Imagine/drømme.

I  Feel fasen skulle deltagerne vælge et billedekort fra gulvet, som vi havde lagt ud. Ideen var så, at de skulle vælge et kort, hvori de så nogle problematikker fra samfundet. Bagefter diskuterede grupperne de forskellige problemer, som de kom op med – og til sidst blev der valgt et fælles problem for gruppen.

Efterfølgende skulle deltagerne ind i Imagine fasen, hvor de skulle folde en drømmehat og efterfølgende tegne deres drømme på den. Dernæst skulle de fortælle drømmene for en anden gruppe.

Herefter fortalte Liv om Do/skabe fasen, og aktiviteten her var, at grupperne skulle lave et rollespil om deres drøm for en anden af gruppe.

Her skete der noget helt specielt i salen – ja nærmest magi! Folk stod op og brugte de materialer, som var i rummet til rekvisitter, og der kom virkelig nogle gode rollespil ud af det.

Til slut fortalte Liv om share/dele fasen, og hvor vigtigt en rolle den har under hele projektet.

Som afslutning viste jeg deltagerne de postkorte og hæfter, som vi bruger, når vi laver forløb for at komme frem til et projekt, som skaber værdi for og med andre. Vi havde selvfølgelig materialer med til, at dem på sessionen kunne få med hjem, og folk var helt vilde efter at få materialerne med hjem – så nu håber vi blot, at der bliver skabt en masse sociale projekter rundt om i verdenen.

Jeg vil bare gerne sige tak for en fantastisk oplevelse på Verdenskonferencen”.