IGV Oplevelseskursus 2017

 

En sidste lille update om Iværksætteri giver værdis Oplevelseskursus 2017. (Og vi starter lige med et fjollebillede fra vores første weekend på Ungdomsøen) Vores kursister har været mega seje, de har været igennem Design-For-Change modellens fire faser, og det endte ud I, at de tre patruljer fik arrangeret og udført et projekt hver, som havde udgangspunkt i nogle af FN’s 17 verdens mål.

De fleste af jer ved allerede, hvad vi lavede på weekend 1 (eller også kan I tjekke det tidligere blokindlæg om netop denne weekend.) Så I dette blokoplæg vil vi fortælle jer lidt nærmere om, hvad spejderne havde fundet på af projekter og give jer inspiration til, hvordan I selv kan lave et socialt projekt (stort som småt)
Husk at tjekke vores aktivitetshæfte for gode aktiviteter til at lave et socialt projekt og for at gøre det nemmere for jer, har vi lavet patruljeforløb så I bare lige kan printe et og gå i gang.

Nå men! NU tilbage til det, som det i virkelig handler om, nemlig de seje kursisters værdiskabende projekter

 

Patruljen HASB havde skabt et projekt, som handlede om at skabe opmærksomhed om, hvordan man kan lave mere bæredygtigt mad ved eksempelvis at udskifte det almindelig kød med melorme eller andre insekter. Spejderne stod på Flakhaven, hvor de lavede lækker mad til forbipasserende, fortalte om bæredygtigt mad og uddelte opskrifter. Så der var en masse mennesker i Odense, som fandt ud af, at de der kryb måske slet ikke var så ulækre, som først antaget 🙂

Patruljen DYNSK havde fokus på miljø, madspild og bæredygtigt mad. De havde lavet et stjerneløb i Kongenshave i Odense, som forbipasserende kunne prøve. Derved fik folk en sjov oplevelse samtidig med at de lærte om, hvordan man kunne være mere miljøbevidst igennem affaldssortering og genbrug, madspild igennem mængder og mad med sidste salgsdato og insekter som alternativt til kød. Dem der kom forbi, synes det var rigtigt sjovt, og der var da også flere, som turde smage en ristet melorm eller to 🙂

Den sidste patrulje de tillægsord navneord havde også fokus på madspild, men de havde gjort det på en lidt anden måde. De havde været rundt i byen og banke på døre, hvor de så spurgte, om folk havde noget mad, som de ikke skulle bruge, som var ved at blive “gammelt”. (Det samme gjorde de også i butikker.) Spejderne fik en forskellig række varer, som de så lavede nogle retter af, som folk kunne smage, samtidig med at de talte med folk om, hvordan man kunne undgå madspild.

Som I nok kan høre, har spejderne lavede tre ret seje projekter selv, og der var mange folk forbi, som synes, at det var meget spændende (og lidt ulækker med de insekter der) 🙂 Når men det er jo ikke et kursus uden at spejderne også får et ekstra læringsudbytte ud af det, så om søndagen, havde vi inviteret folketingspolitiker Jacob Mark og projektkoordinator Victor Larsen til at agere Iværksætterpanel. Deres opgave blev at give spejderne feedback på deres projekter, som de så kunne bruge til fremtiden.

Spejderne fik stor ros af panelet, samt nogle fokuspunkter til en anden gang. Udover ord med på vejen fik spejderne også et kursus bevis, en udtalelse fra panelet og det helt specielle Oplevelseskursus’ mærke 2017, som de bliver de eneste i verden, der har 🙂

Alt i alt har det været et meget lærerigt kursus både for team og deltagere, og vi glæder os bare til at se en masse gode projekter i fremtiden. Måske vi ses i 2018 til et nyt Iværksætteri giver værdi kursus?

Teamet bag Iværksætteri giver værdi