En international spejderopgave

internationale-spejderopgaver2I mine internationale spejderopgaver er jeg vant til, at jeg skal forbi lufthavnen og ud på en flyvetur hver gang jeg skal mødes med mine spejderkolleger fra resten af Europa. Men i en weekend i februar var mødestedet pludselig København, og jeg fik lov til at sidde og snakke engelsk med udsigt til Langebro, som jeg kører over hver dag til og fra arbejde. Det er ikke hver dag, man får lov til at vise København frem og svare på massevis af spørgsmål om Danmark – og at arrangere middag for 25 personer på sin yndlingsrestaurant – og jeg nød det!

Grunden til at vi havde besøg af 20 pigespejdere, 2 drengespejdere samt en lille pige og hendes far her i København var, at vi holdt møde i WAGGGS Europas to ”task forces”, som arbejder med henholdsvis diversitet og køn. Weekenden gik med at blive enige om en fælles ramme for arbejdet samt udvikle en række forskellige aktiviteter såsom interviews med medlemslande, en inspirationsvideo der forklare mainstreaming som begreb samt lancering af vores arbejde på Europakonferencen til juni.

Det kræver en masse koordination og organisering at få folk til at arbejde sammen hen over landegrænser og på kryds og tværs af små arbejdsgrupper, så det brugte vi også tid på at få gennemtænkt. Selv har jeg æren af at være ”frivillig formand” for den gruppe, der hedder ”Diversity Task Force” – dvs. at jeg står for at koordinere møder og sikre fremdrift i samarbejde med vores konsulent på kontoret i Bruxelles. Nu er mine europæiske spejdervenner taget hjem fra København, men jeg glæder mig rigtig meget til at se dem igen i en anden by næste gang vi mødes i oktober. Og så må jeg gøre mit bedste for, at arbejdet skrider fremad indtil da, så vi har noget at være stolte af til den tid.

Miriam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *